נפגעתם בתאונת עבודה? כדאי שתפנו לביטוח הלאומי בתביעה, אותה כדאי להגיש בסיוע של עורך דין נפגעי עבודה. משרד עורכי הדין עופר בן-עזרא מתמחה בהגשת תביעות לביטוח הלאומי עקב תאונת עבודה, אותן הוא דואג לנהל על הצד היעיל והטוב ביותר, מתוך שאיפה שתזכו לקבל את מירב הפיצויים שאתם זכאים להם כחוק.
ההגדרה של תאונת עבודה
תאונת עבודה מוגדרת ככל אירוע שבו נפגע עובד תוך כדי עבודתו או בשל עבודתו, וכתוצאה מכך נגרם לו נזק גופני, נפשי או כל נזק אחר. ההגדרה של תאונת עבודה בישראל היא רחבה וכוללת בתוכה לא רק את האירועים שמתרחשים במקום העבודה עצמו, אלא גם תאונות שהתרחשו במהלך הדרך לעבודה וממנה, פעילויות נלוות לעבודה כמו השתלמויות או כנסים, וכן מקרים של מחלות מקצוע שנגרמו כתוצאה מתנאי העבודה.
דוגמאות לתאונת עבודה כוללות תאונות פיזיות כמו נפילות, פציעות מכניות, תאונות דרכים בדרך לעבודה או ממנה, וגם פגיעות נפשיות כתוצאה מתנאי העבודה או מיחסים לא תקינים עם המעביד או הקולגות.
מי משלם על תאונת עבודה – המעסיק או ביטוח לאומי?
רבים מנפגעי תאונות עבודה מעלים את השאלה מי משלם על תאונת עבודה המעסיק או ביטוח לאומי. חשוב להבין כי בישראל אחריות התשלום על תאונת עבודה היא על המוסד לביטוח לאומי, כאשר יש השתתפות עצמית של המעסיק ל- 12 ימים הראשונים. ישנם מעסיקים גדולים (תקנה 22) אשר לגביהם יש הסדר אחר, ובו המעסיק משלם לעובד את דמי הפגיעה, ואח”כ הביטוח הלאומי מחזיר את התשלומים למעסיק.
אחריות ביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה
המוסד לביטוח לאומי הוא הגוף המרכזי האחראי על תשלום פיצויים לנפגעי תאונות עבודה בישראל. תביעת ביטוח לאומי על תאונת עבודה נועדה לדאוג לכך שהעובד שנפגע יקבל את הפיצוי המגיע לו בהתאם למידת הנזק שנגרם לו. הפיצוי בגין הגשת תביעה לביטוח לאומי תאונת עבודה יכול לכלול תשלומים בעבור אובדן כושר עבודה, תשלומים בגין נכות זמנית או קבועה, פיצוי חד פעמי במקרים של פגיעות קלות, ופיצויים חודשיים במקרה של נכות חמורה.
כמו כן, במקרים חמורים יותר של תביעת ביטוח לאומי תאונת עבודה, שבהם התאונה הובילה לנכות קבועה, המוסד לביטוח לאומי עשוי גם לשלם לעובד קצבת נכות חודשית. גובה הפיצוי נקבע לפי אחוזי הנכות שקובעים רופאי הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, בהתאם למצבו הרפואי של הנפגע וההשפעה של הפגיעה על יכולתו לעבוד ולהשתכר.
הליך הגשת תביעת תאונת עבודה ביטוח לאומי
תביעה ביטוח לאומי תאונת עבודה היא הליך משפטי ומנהלי שנדרש לבצעו בצורה מדויקת כדי לקבל את הפיצויים המגיעים לעובד. הנה השלבים המרכזיים בהליך:
- הפנייה לטיפול רפואי: עם קרות התאונה, על העובד לדווח למעסיק על הפגיעה, והמעסיק מחויב למלא טופס בקשה לטיפול רפואי (טופס בל/250) ובו לרשום את פרטי התאונה ופרטים נוספים, על מנת שהעובד יקבל טיפול רפואי, במסגרת תאונת עבודה.
חשוב לציין, הפנייה זו מצד המעביד מתקבלת אצל הגורם הרפואי המטפל שמעדכן במערכת שמדובר בפגיעה בעבודה, ובהתאם גם מנפיקים אישור מחלה מיוחד לתאונות עבודה – “תעודה רפואית ראשונה לפגיעה בעבודה” ואח”כ המשך מחלה- “תעודה רפואית נוספת לנפגע בעבודה”. מסמך שיש לצרף בהמשך לביטוח הלאומי. - מסמכים נוספים מהמעסיק: המעסיק גם מחוייב בהמשך לצייד את העובד באישור מעביד (חלק מטופס התביעה לדמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה שממלא העובד), שבו יש פרטים לגבי התאונה, לגבי תפקידו של העובד, היקף משרתו, והכנסות העובד ברבע שנה שקדמה לתאונה.
- איסוף תיעוד רפואי: יש לאסוף ולשמור כל תיעוד רפואי הקשור לתאונה, כולל דוחות רפואיים, חוות דעת, צילומים רפואיים ותעודות מחלה. תיעוד זה יכלול את כל המסמכים הרפואיים שמאשרים את הפגיעה, את הטיפול שהתקבל ואת המגבלות שנגרמו בעקבות הפגיעה.
- הגשת טופס תביעה לביטוח לאומי: לאחר איסוף כל המסמכים הרלוונטיים, יש למלא טופס של ביטוח לאומי – תביעת תאונת עבודה, וזאת לקבלת דמי פגיעה בעבודה. בטופס זה של תביעה לתאונת עבודה ביטוח לאומי יש לפרט את הנסיבות של התאונה, את המידע הרפואי ואת ההשפעות של הפגיעה על העובד.
- קבלת החלטה ותגמולי “דמי פגיעה”: לאחר שהמוסד לביטוח לאומי מברר ומגיע למסקנה שאכן ארעה פגיעה בעבודה כהגדרתה בחוק הביטוח הלאומי, ולאחר שפקיד התביעות התייעץ אילו מהליקויים הרפואיים קשורים לתאונה זו, המוסד לביטוח לאומי מנפיק “מכתב הכרה” או “מכתב דחייה”. מכתב הכרה המכיר בפגימות וליקויים רפואיים שאותם מציין במכתב, כפגיעה בעבודה, או דחייה של חלק מהם או דחייה של ההכרה באירוע או בחלק/כל הליקויים. לאחר קבלת הכרה מהמוסד לביטוח לאומי, ישולמו דמי פגיעה בהתאם לאישור המחלה (תעודה לנפגע בעבודה הנ”ל). ככל שפקיד התביעות מחליט לדחות את התביעה כולה או חלקה, יש אפשרות לפנות לבית הדין האזורי לעבודה בתביעה ולנהל הליך בעניין זה.
- ועדה רפואית: לאחר שפקיד התביעות מכיר בתאונה כפגיעה בעבודה, ניתן להגיש תביעת נכות בטופס ייעוד. במהלך בירור תביעת תאונת עבודה ביטוח לאומי, המוסד לביטוח לאומי יזמן את הנפגע לוועדה רפואית על מנת לקבוע את אחוזי הנכות שלו, בין באופן זמני ובין באופן קבוע, בהתאם לממצאים ולשלב הטיפול הרפואי. הוועדה תכלול רופא מומחה שיבחן את מצב הנפגע בתחום הרלבנטי ויקבע את גובה הנכות בהתאם, ממנה נגזר גובה התגמול.
- לאחר שהוועדה הרפואית תקבל את החלטתה, המוסד לביטוח לאומי יחשב את התגמולים המגיעים לנפגע. במקרה של נכות קבועה, עשוי העובד להיות זכאי לקצבה חודשית או לפיצוי חד פעמי בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו לו.
מאפייני פיצויים לתאונות עבודה מביטוח לאומי
לאחר הגשת תביעה תאונת עבודה ביטוח לאומי, המוסד לביטוח לאומי ישלם פיצויים לעובדים שנפגעו בתאונות עבודה בהתאם לסוג הפגיעה ולמידת הנכות שנגרמה להם. הפיצויים יכולים לכלול:
- דמי פגיעה: תשלום זמני לעובד שנפגע ואינו יכול לעבוד בעקבות התאונה. דמי הפגיעה משולמים לתקופה של עד 91 יום ונקבעים לפי אחוזים מהשכר המבוטח של העובד.
- קצבת נכות מעבודה: במקרים של נכות זמנית או קבועה, המוסד לביטוח לאומי ישלם קצבה חודשית לעובד לפי אחוזי הנכות שנקבעו לו בוועדה הרפואית.
- פיצוי חד פעמי: במקרה שבו אחוזי הנכות הם נמוכים מ- 20% (וגבוהים מ8%), הנפגע יקבל פיצוי חד פעמי במקום קצבה חודשית.
- קצבת תלויים: במקרים חמורים שבהם תאונת העבודה הובילה למוות, בני משפחתו של הנפגע עשויים להיות זכאים לקצבת תלויים מהמוסד לביטוח לאומי.
- שיקום מקצועי: נפגעי תאונות עבודה עשויים להיות זכאים לשיקום מקצועי במימון הביטוח הלאומי, כולל לימודים והכשרה מקצועית מחדש, במידה והפגיעה פגעה ביכולתם לעסוק במקצועם הקודם.
- הגדלת קצבאות: בנכות זמנית ניתן לתבוע הגדלת הקצבה בהתאם לתקנה 18א’ – נכה נזקק (מיועד לנפגעים אשר נקבעה להם נכות זמנית חלקית, אשר אינה מאפשרת עבודה). בנכות קבועה- נפגעים שעומדים בשני תבחינים של תקנה 15 (היעדר יכולת לחזור לעיסוק קודם וירידה ניכרת בהכנסות לאורך זמן) עשויים לקבל תוספת לנכות שנקבעה בשיעור של רבע, שליש ואף מחצית.
- קצבה מיוחדת לנכים קשים: קצבה הניתנת לנכים קשים ברמות נכות גבוהות, ונכים הסובלים מפגימות קשות בגפיים תחתונות.
חשיבות הפנייה לעורך דין לנפגעי עבודה
תאונת עבודה יכולה לגרום לנזק משמעותי לחייו של הנפגע, בין אם מדובר בנזק גופני, נפשי או כלכלי. חשוב לדעת כי במקרים רבים, תהליך הגשת תאונת עבודה ביטוח לאומי כתביעה לקבלת הפיצויים עשוי להיות מסובך וממושך. לכן, חשוב מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין לנפגעי עבודה, המתמחה בתחום נזקי עבודה וביטוח לאומי, וכך להבטיח את מיצוי הזכויות והפיצויים.
עורך הדין יוכל לסייע בנפגע בהכנת התביעה ובהגשתה, לוודא שכל המסמכים הנדרשים יוגשו בצורה נכונה ובזמן, ולייצג את הנפגע בפני הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, עורך דין יוכל לערער על החלטות המוסד לביטוח לאומי במידה ואלה אינן משביעות רצון, ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה במידת הצורך.
בחירת עורך דין לתביעת ביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה
בחירת עורך דין עבור ביטוח לאומי הגשת תביעה תאונת עבודה היא החלטה חשובה שיש לה השפעה על התוצאה הסופית של התביעה. לכן חשוב לבחור עורך דין המתמחה בתחום נזקי עבודה ובעל ניסיון מוכח בתביעות מול ביטוח לאומי. למשרד עורכי דין עופר בן-עזרא ניסיון עשיר בתביעות ביטוח לאומי במקרים של תאונות עבודה, ואנו מעמידים את ניסיוננו הרב לטובת לקוחותינו.
לשירותי עורך דין לתביעת ביטוח לאומי תאונות עבודה ולקבלת עוד מידע ויעוץ מקצועי בנושא צרו קשר עם משרד עו”ד עופר בן-עזרא בטלפון ובוואטסאפ למספר 04-6891199